LATEN CERTIFICEREN

Eisen aan lean belts

Lean Certification Platform onderscheidt vier niveaus van lean belts:

  • Yellow belt: kennismaking met lean management heeft plaatsgevonden;
  • Orange belt: ook hier heeft kennismaking plaatsgevonden, deze is met een meerkeuzetest getoetst;
  • Green belt: heeft de kennis en vaardigheden om een eenvoudig lean verbeterproject zelfstandig te leiden en begeleiden;
  • Black belt: heeft de kennis en vaardigheden om een complex lean project, zoals een lean transformatie of een organisatie overschrijdend verbeterproject, zelfstandig te leiden en begeleiden.

Neem contact met ons op. Dat kan door hier te klikken.

Proces van certificering

Als u zich wilt laten certificeren via Lean Certification Platform, dan meldt u zich aan bij een van de partners van het platform. Deze partner beoordeelt welk niveau belt het beste bij u past en verzorgt, als u dat wilt, de bijbehorende opleiding. Als u orange, green of black belt wilt worden, maakt u na de opleiding de digitale theorietoets van het platform, dat wil zeggen dat u 20 (orange belt) of 30 (green of black belt) meerkeuzevragen krijgt over de lesstof, waarvan u tenminste 70% goed moet hebben beantwoord. De afname van de toets vindt plaats onder toezicht van een van de partners. Als u green of black belt wilt worden, maakt ook een assessment, waarin u een verbeterproject presenteert en verdedigt, deel uit van de certificering. Het niveau wordt beoordeelt door een geaccrediteerde assessor van het platform, als u ook dit gedeelte voldoende afsluit, ontvangt u het internationale certificaat van de stichting Lean Certification Platform.

Aanmelden

Hieronder treft u een lijst aan met deelnemende partners. U kunt contact opnemen met de secretatis van het Lean Certification Platform door hier te klikken.

  • Avans Hogeschool
  • Protean Management Solutions
  • Triodin